susipazinkime-as dilgele

As- dilgele: ne ta- jauna ir sviezia- kuri, pavasari kiekviename uzkampyje sudygsta. As-daugiau, nei puse amziaus nugyvenusi, skaudziai „kandanti“ dilgele.

Todel tuos, kurie yra aptupe delfi.lt ir lrytas.lt, kurie ten sketryciojasi, ir necenzuriskai purslojasi, kurie emigrantus laiko mirtinais Lietuvos priesais, isdavikais ir apskritai blogieciais-prasyciau cia nesilankyti ir savo nuomones nereiksti: as jos prisiskaitau ivardintuose portaluose ir visai nenoriu tokiems „sveciams“ skaudziai dilginti. Ir tuo labiau nenoriu buti verciama pagalbos kreiptis i sito projekto kurejus bei savininkus.

Ateinu su didele gyvenimiska patirtim ir, su didele emigrantes patirtim: anapus vandenyno ir siapus.

Cia, jei neprasysite, nebus jokiu patarimu. Cia, tiesiog i laisve paleisiu  savo mintis, pasidalinsiu maloniais ir nelabai isgyvenimais bei patirtimi, savo pamastymais…

Kalba eis apie dvi valstybes ir apie mano, kaip emigrantes  gyvenima bei patirti jose: apie JAV ir Vokietija. Pirmojoje pragyvenau beveik 15 metu, antrojoje- beveik 7 metus.

Kodel cia „ilindau“? Tiesiog labai pritvinko: smegenys pritvinko nuo neissakytu minciu, o siela-nuo susikaupusio ir uzsistovejusio apmaudo ir skausmo. Apie visa tai, ka cia „deliosiu“, esu pradejusi ruosti medziaga knygai. Tai- mano svajone: parasyti TIESA- mano akimis matyta Tiesa apie sias valstybes. Parasyti TIESA- mano sirdimi isgyventa Tiesa JAV ir Vokietijoje. Atskleisti TIESA, mano protu suvokta Tiesa: be propogandos, be aklo zavejimosi ar bjaurejimosi.

Sutinku: gal kiti kitaip mato, kitaip jaucia, kitaip supranta. As dekoju sito projekto sukurejams, kad man suteike galimybe cia pabuti paciai savimi: be melo, be apgaules ir veidmainystes. Labai tikiuos, kad tada, kai rasysiu apie labai ir labai skaudzia patirti ir pazersiu kritikos situ valstybiu-giganciu adresu- nebusiu is cia pasalinta.

Taip pat labai tikiuosi, kad sito projekto autoriai nera struciai, apsimetantys, kad pasaulis ir gyvenimas jame- sauletas ir puikus, be senu-bet atsinaujinusiu – ir visai nauju puliniu ir piktzaizdziu.

Ir dar: tai, ka per cia noriu paleisti“ i pasauli“, nespausdino LT ziniasklaida, o elitiniais ir garsiais save vadinantys LT zurnalistai, mano kreipimasi tiesiog ignoravo. O faktai, ypac apie Vokietija, sokiruojantys ir sukreciantys!

Sako: „Tiesa buna bjauri, skaudi, maloni, sokiruojanti, zudanti, atgaivinanti,…“. Zodziu, ji buna visokia. Mano Tiesa bus tiesiog Tiesa: tokia, su kokia as gyvenau ir gyvenu.

Ach taip: dar reikia gerai apsidairyti ir issiaiskinti, ar cia galima „isegti“ foto ir video. Butu labai gerai,  jeigu „taip“.

Ir dar:  tu,  kas situos mano destymus skaitys, atsiprasau uz gramatines ir stiliaus klaidas- vis tik 22 metai ne Lietuvoje, o gimtoji kalba vartojama tik seimoje.

Taigi-nuo pradzios…o gal ne: gal geriau nuo siandienos…

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *